5 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Imi plac tare mult vinetele proaspete, mai ales ca nu mai necesita maioneza, se pot face doar cu ulei. E o mancare atat de simpla si pe placul tuturor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de vinete:

  • 5 vinete (aprox 1,5 kg )
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare salata de vinete:

Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare. Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate.
La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.
Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.
Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri