Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de vinete:
- 5 vinete (aprox 1,5 kg )
- 1 ceapa mare rosie
- sare
- piper
- 200 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare salata de vinete:
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare. Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate.
La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.
Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.
Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii!
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie