Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pasca fara aluat:
- 4 galbenusuri de ou
- 3 albusuri de ou
- 120 g zahar
- 200 g branza proaspata
- 200 g smantana
- 4 linguri ulei
- 3 linguri gris
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 vf cutit sare
- esenta de lamaie, esenta de rom
- 50 g stafide
- 30 g biscuiti macinati (pt tava)
Mod de preparare pasca fara aluat:
Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.
In aceasta compozitie se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu sarea.
Se tapeteaza tava (26 cm) cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.
Pasca fara aluat se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar.
Este foarte buna calda, dar si mai buna este servita rece.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie