ghid pentru o viaţă împlinită

Ciuperci marinate

Ciuperci marinate dupa o reteta de Gordon Ramsay. Se fac simplu si rapid. In maxim 15 minute avem o portie dulce si suculenta cu ciuperci marinate in otet balsamic. Le putem servi cu paste sau cu paine prajita si sunt o alegere sanatoasa pentru o zi de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci marinate:

  • 300 g ciuperci champignon
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 linguri otet balsamic
  • sare
  • patrunjel, tarhon

Mod de preparare ciuperci marinate:

Ciupercile se spala si se lasa intregi. Se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-o tigaie se incing 3 linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile, se presara cu putina sare si se lasa la calit timp de 5 minute.
Se adauga ceapa taiata pestisori si se continua calirea, la foc iute si amestecand contiuu sau scuturand tigaia.
Dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci si ceapa s-a inmuiat usor, setoarna otetul balsamic, pe marginea tigaii. Se lasa sa fiarba timp de inca 5 minute, pentru ca otetul sa se evapore. La final se mai adauga doua linguri ulei de masline, se amesteca bine si se opreste focul. Continutul tigaii se transfera pe farfuria de servire.
Ciupercile marinate se servesc calde sau reci, presarate cu tarhon sau patrunjel verde.

ciuperci marinate

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciuperci marinate.