ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta de post: pateu de ciuperci

O reteta de post absolut minunata. Cel putin dupa gustul meu. Nici nu se compara cu imitatiile din comert. Eu am facut pateu din jumatatea cantitatilor de mai jos si a iesit o cantitate suficienta pentru doua-trei zile, nu e greu de preparat si e bine sa fie cat mai proaspat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:

  • trei sferturi de cana nuci coapte in cuptor si macinate
  • 500 gr. ciuperci fierte in apa cu sare si scurse
  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi - eu am inlocuit cu leurda
  • o felie de paine inmuiata
  • o jumatate de lingurita cimbru
  • sare, suc de lamaie - dupa gust

Mod de preparare pateu de ciuperci:

Dupa ce am pus nucile la copt in cuptor, am calit intr-o oala ceapa si usturoiul laolalta cu ciupercile pe care le-am asezonat cu sare, piper si putintel cimbru. Am adaugat putina apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat legumele. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa se raceasca.
Nucile le-am pus in blender si le-am maruntit. Conteaza cat sunt de coapte atat la culoarea finala cat si la gust, mie totusi imi plac ambele variante, conteaza in final sa nu se arda prea tare nucile - deci fiti cu ochii pe ele cat stau la cuptor. Adaugam in blender peste pudra de nuci ciupercile calite cu ceapa inclusiv, am pus si leurda, painea inmuiata, am mixat o prima tura, am mai adaugat sare (de e nevoie), suc de lamaie (mie imi place mai acrisor), am potrivit la gust. Daca e nevoie se poate adauga si una doua linguri si zeama de la ciuperci dar doar de e nevoie (la mine n-a fost) - in principiu, ciupercile fierte absorb suficienta apa. Cand nu am leurda, mai adaug pudra de usturoi (caci nu are o aroma si gust asa agresiv ca usturoiul proaspat) si vegeta de la naturisti (adica legume uscate fara alte adaosuri).O bunatate! Miam, miam!

pateu de ciuperci

Mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: pateu de ciuperci.


Discutii despre Reteta de post: pateu de ciuperci

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

AICI ai toate ofertele de Black Friday 2017! Afla-le din timp!

Ba unii retaileri au furat deja startul si au inceput campaniile de promotii. Si ca sa nu obosesti cautand cele mai bune preturi din magazin in... Vezi ofertele