16 Martie 2013 publicat în Retete culinare 100 share-uri

O prajitura ieftina care se prepara usor, cu foi foarte fragede si mere delicioase.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi fragede si mere:

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 si 1/2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar

Mod de preparare prajitura cu foi fragede si mere:

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park


Delicioasa!

PONT: Aceleasi foi, eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri