12 Martie 2013 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Sora geamana a pilafului de spanac, are aproximativ aceleasi ingrediente, doar ca este mai lunga si mai subtire, cu un gust aromat dat de nucsoara presarata la sfarsit, o mancarica de primavara, colorata ca o pajiste vesela si explodand de vitamine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de spanac:

  • spanac – o jumatate de kilogram
  • o ceapa taiata marunt
  • unul – doi catei de usturoi
  • liezon din 1 galbenus si doua linguri de smantana
  • supa – 1 1/2 l
  • doua linguri de faina
  • ulei sau unt
  • sare, piper, nucsoara
  • crutoane din paine prajita

Mod de preparare supa-crema de spanac:

Taiem marunt ceapa si o prajim in unt sau ulei. Adaugam faina si o prajim, mestecand sa nu se arda si sa nu se coloreze. Adaugam supa (sau, in lipsa acesteia, apa calduta), o dam in fiert, adaugam spanacul curatat si bine spalat.
Cand acesta s-a fiert, il maruntim cu un blender de mana.
Il repunem pe foc si facem un liezon de galbenus si smantana in care turnam treptat cate linguri supa de spanac fierbinte, mestecand pana se omogenizeaza.
Turnam liezonul cu atentie in oala, potrivim gustul cu sare, piper, nucsoara, usturoiul zdrobit. Se mai fierbe cateva minute la foc foarte mic si o servim cu crutoane de paine prajita.

Cititi mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri