Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa-crema de spanac:
- spanac – o jumatate de kilogram
- o ceapa taiata marunt
- unul – doi catei de usturoi
- liezon din 1 galbenus si doua linguri de smantana
- supa – 1 1/2 l
- doua linguri de faina
- ulei sau unt
- sare, piper, nucsoara
- crutoane din paine prajita
Mod de preparare supa-crema de spanac:
Taiem marunt ceapa si o prajim in unt sau ulei. Adaugam faina si o prajim, mestecand sa nu se arda si sa nu se coloreze. Adaugam supa (sau, in lipsa acesteia, apa calduta), o dam in fiert, adaugam spanacul curatat si bine spalat.
Cand acesta s-a fiert, il maruntim cu un blender de mana.
Il repunem pe foc si facem un liezon de galbenus si smantana in care turnam treptat cate linguri supa de spanac fierbinte, mestecand pana se omogenizeaza.
Turnam liezonul cu atentie in oala, potrivim gustul cu sare, piper, nucsoara, usturoiul zdrobit. Se mai fierbe cateva minute la foc foarte mic si o servim cu crutoane de paine prajita.
Cititi mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie