3 Martie 2013 publicat în Retete culinare 12 share-uri

Un desert special, preparat cu multa dragoste si ciocolata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inimioare cu migdale si ciocolata:

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri frisca lichida
  • migdale macinate

Mod de preparare inimioare cu migdale si ciocolata:

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.
Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.
Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Pe blogul timeaioo.blogspot.ro/ veti gasi si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri