Negresa cu fulgi de ciocolata

Cand ma gandesc la un moment de rasfat culinar, negresele sunt in topul preferintelor. Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa. O veti indragi cu siguranta!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu fulgi de ciocolata:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 4 linguri cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom (dupa gust)
  • fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos

Mod de preparare negresa cu fulgi de ciocolata:

Intr-o craticioara, pe foc mic, se topeste margarina cu zaharul. Se adauga cacaoa si laptele. Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote, pana se topeste tot zaharul.
Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura si punem in el cateva picaturi de esenta de rom. Dam deoparte.
Restul se amesteca cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea. Se adauga apoi galbenusurile, faina in ploaie, vanilia, esenta de rom si praful de copt stins in putin otet. Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare, usor.
Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu.
Dupa ce s-a racit putin, blatul se intinde restul de sos, cel oprit si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa.
Se formeaza o crusta delicioasa.

negresa cu fulgide ciocolata

Pofta buna !

Pentru mai multe poze din timpul prepararii va astept pe blogul meu:calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu fulgi de ciocolata.