Dificultate: redusa
Ingrediente pentru parjoale moldovenesti:
- 250 g carne vitel
- 250 g ceafa de porc
- 150 g miez de paine alba
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 ml lapte
- 1 cartof
- sare, piper
- marar, patrunjel
- 100 g pesmet (la tara se pune malai)
- 50 g unt + 100 g unt pentru prajit
Mod de preparare parjoale moldovenesti:
Carnea se toaca de doua ori.
Miezul de paine se imbiba in lapte si se stoarce bine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in o lingura unt, pana se inmoaie.
Cartoful se rade mic si se scurge de suc.
Intr-un bol incapator se pune carnea si se amesteca cu: miezul de paine, ceapa calita, cartoful, verdeata tocata marunt, untul, ouale, sare si piper dupa gust.
Se pune intr-o farfurie pesmetul (sau malaiul).
Cu mainile umezite cu apa, din pasta de carne se formeaza parjoale mari cat palma si se tavalesc prin pesmet. Li se dau forma alungita si se turtesc la 1 cm grosime.
Se incinge untul si se prajesc parjoalele, pe foc mic, in tigaie acoperita,
pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Parjoale moldovenesti se servesc calde cu piure de cartofi si varza murata.
Sa aveti pofta!
Dupa o reteta din cartea „Povestile bucatariei romanesti” de R. A. Roman.
Pe blogul truedelights.ro veti descoperi si alte retete delicioase.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie