Salata Olivier

Salata Olivier este o reteta inventata de francezul Lucien Olivier, in 1860, pe cand acesta era bucatar-sef la celebrul restaurant moscovit Hermitage. Se aseamana cu salata de boeuf dar este mult mai sofisticata si mai buna. Sunt mai multe versiuni ale acestei retete, iar reteta pe care vi-o propun eu nu este varianta originala, insa este foarte buna, pot sa va asigur.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru salata Olivier:

  • 500 gr piept de pui
  • o legatura marar
  • o lingurita mustar
  • 3 linguri iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cartofi potriviti
  • 4 castraveti murati medii
  • 3 linguri de maioneza
  • o salata verde (pentru ornat)
  • o rosie (pt ornat)
  • 2 oua fierte (pentru ornat)
  • masline negre (pt ornat)
  • sare, piper

Mod de preparare salata Olivier:

Pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare. Castravetii murati se taie cubulete mici, iar mararul se toaca marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca intr-o salatiera.
Sosul se face asa: se amesteca maioneza (cumparata sau facuta in casa) cu iaurtul, mustarul, sarea (dupa gust) si usturoiul pisat.
Combinam sosul cu salata si pregatim patul verde (din salata verde), dupa care asezam salata peste (o montam exact ca pe salata beouf).

Incepem sa ornam:

Eu am ornat asa: ouale fierte le-am taiat felii rotunde, le-am asezat pe margine in cerc si am pus deasupra lor cate o felie de maslina. Am mai taiat felii rotunde de rosii si le-am aranjat in mijloc tot in cerc impreuna cu firicele de marar.

salata Olivier

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata Olivier.