Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute din orez:
- 1 ceasca orez
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- 2 oua
- faina
- pesmet
- susan
- bucati de carne prajita
- carnati sau cascaval- pentru umplut
Mod de preparare chiftelute din orez:
Se pun la fiert 3 cesti au apa, sare si ulei. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga orezul si morcovul taiat cuburi. Se lasa sa fiarba, pana se obtine un orez mai legat. Dupa ce se raceste, se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude, iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita, sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple.
Se trec prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor, timp de 25-30 minute.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor