Chiftelute din orez

Un aperitiv excelent.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute din orez:

  • 1 ceasca orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • susan
  • bucati de carne prajita
  • carnati sau cascaval- pentru umplut

Mod de preparare chiftelute din orez:

Se pun la fiert 3 cesti au apa, sare si ulei. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga orezul si morcovul taiat cuburi. Se lasa sa fiarba, pana se obtine un orez mai legat. Dupa ce se raceste, se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude, iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita, sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple.
Se trec prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor, timp de 25-30 minute.

chiftelute din orez

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute din orez.