ghid pentru o viaţă împlinită

Chiftelute pane

Va prezint un aperitiv simplu care ar da bine pe masa oricarei petreceri fancy sau nu. Sunt de fapt si de drept, niste chiftelute simple care se trec inainte de a le praji printr-un aluat de clatite. Va poftesc cu mare drag sa le incercati, nu numai pt o petrecere, ci si la o masa obisnuita,servite cu o salata sau ca si garnitura.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute pane:

  • 800 gr carne tocata
  • 3 catei de usturoi
  • 6 oua
  • 1 cartofi mare sau 2 medii
  • 1 felie paine
  • o ceapa
  • 1 cana faina
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare chiftelute pane:

Fierbi cartoful in coaja si cand e gata il cureti si il pasezi.Cureti usturoiul si ceapa si le dai pe razatoare, apoi le amesteci cu carnea tocata,3 oua,cartoful ras sau pasat, painea inmuiata si stoarsa bine, sare, piper, marar. Bati ouale ramase cu faina si o cana de apa, pui marar, un praf de sare si amesteci ca sa obtii un aluat fara cocoloase, putin mai gros decat cel de clatite. Formezi apoi chiftelute foarte plate pe care le treci prin aluat si le prajesti in ulei incins.
Ca si sfat va spun sa formati chiftelutele cu mainile ude, sa le prajiti in ulei multicel, incins, dar la foc moderat, si nu uitati, formati chiftelute plate, altfel riscati sa ramana crude la mijloc.

chiftelute pane

Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute pane.