4 Februarie 2013 publicat în Retete culinare 57 share-uri

Salam de biscuiti este cea mai cunoscuta prajitura de la noi. O pregatim des si ne place pentru ca este gustoasa si atat de simplu de facut!

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru un salam de biscuiti cu ciocolata si cafea:

  • 100 ml cafea preparata
  • 75 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 cana nuci macinate
  • 100 g biscuiti
  • esenta de rom

Mod de preparare salam de biscuiti cu ciocolata si cafea:

Intr-o cratita se amesteca zahar, cacao si cafea.Salam de biscuiti cu ciocolata si cafea
Se fierb pana cand se topeste zaharul.
Se adauga untul si ciocolata taiata in bucati mai mici.
Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se opreste focul.
In sosul de ciocolata se adauga nucile macinate, biscuitii rupti in bucati mai mari si esenta de rom. Se amesteca totul foarte bine.
Daca compozitia rezultata este prea moale, se mai adauga cativa biscuiti,
iar daca este prea inchegata, se mai adauga cafea.
Se pune amestecul pe o bucata cu folie din plastic si se ruleaza,
presand bine cu mainile si dandu-i forma de salam.
Se lasa la frigider pentru cel putin doua ore, pana se intareste.
Se desface apoi folia si se presara salamul de biscuiti cu mult zahar pudra, se taie in felii si se savureaza!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Daca doriti ca salamul de biscuiti sa aiba o forma perfect rotunda, pe perioada cat sta la rece,
il mai rulati din cand in cand, presand bine cu mainile.

Cititi si alte retete gustoase truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri