ghid pentru o viaţă împlinită

Conopida la cuptor

Din cand in cand prinde bine sa fac o garnitura care sa iasa din treimea cartofi-orez-paste. Vara mai rezolv cu o salata, iar iarna apelez la congelate. De data aceasta la conopida!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida la cuptor:

  • 400 gr conopida
  • 100-150 gr smantana
  • 3 oua
  • putin unt
  • pesmet sau tarate
  • sare dupa gust

Mod de preparare conopida la cuptor:

De facut e foarte simplu.

Am fiert conopida pe aburi (puteti si in apa, dar e mai gustoasa asa). Intre timp am batut ouale cu smantana si le-am sarat dupa gust.

Am uns o forma de yena cu putin unt si am tapetat vasul cu ...tarate de grau. Din lipsa de pesmet :) Dar tare m-am bucurat de descoperirea mea fortata pentru ca a dat conopidei un gust foarte bun.

Asa.
Si in vasul uns cu unt si pudrat cu tarate am pus buchetelele fierte de conopida, am turnat peste amestecul de ou si smantana si am dat la cuptor pana s-a rumenit si s-a inchegat pana in mijloc.

Si gata garnitura! Pofta buna!

conopida la cuptor

O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Conopida la cuptor.