ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de ciuperci pleurotus

Am tot auzit de ciorbita asta, ca ar semana cu cea de burta, ca e foarte buna. A iesit gustoasa si hranitoare.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de ciuperci pleurotus:

  • 1/3 moare de varza (mie asa im place dar voi puteti pune mai putin daca asa credeti – unii pun doar o cana), 2/3 apa – daca nu vreti moare de varza, o puteti inlocui cu bors sau ,pur si simplu , acriti cu suc de lamaie sau otet la final
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 500 gr. ciuperci pleuretos
  • o mana de tarhon – proaspat sau murat
  • o lingura faina
  • sare
  • piper
  • otet
  • ulei

Mod de preparare ciorba de ciuperci pleurotus:

Taiem toate legumele marunt. Incepem prin a cali ceapa taiata marunt in nitel ulei pana devine moale si stravezie, adaugam o lingura de faina si doua de pasta de ardei, amestecam sa se omogenizeze, turnam lichidul 1/3 moare si 2/3 apa, legumele si lasam sa fiarba.
Spalam ciupercile pleurotus – am gasit nu mai stiu unde scris ca nu s-ar spala dar eu am cam gasit urme pe praf pe ele si oricum nu conteaza daca le pun in ciorba (presupun), le feliem subtire ca pe feliile de ciorba de burta.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ciupercile, sarea, piperul; cu cinci minute inainte de a stinge focul, taiem tarhonul marunt si-l adaugam peste ciorba, gustam sa vedem de mai trebuie potrivita, eu am mai adaugat doua lingurite de otet din sticluta cu tarhon.
E gata.
O incantare pentru stomacel.

ciorba de ciuperci pleurotus

Mai multe retete interesante pe blogul http://casutalaurei.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de ciuperci pleurotus.

Retete culinare similare