ghid pentru o viaţă împlinită

Supa de rosii cu busuioc - italian style

O reteta e atat de simpla si se anunta atat de savuroasa incat n-am rezistat tentatiei sa o incerc. Aceasta reteta se poate gati si iarna dar cu bulion sau pasta de rosii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de rosii cu busuioc:

  • cativa catei de usturoi
  • busuioc proaspat
  • rosii (vreo sase bucati)
  • putin ulei

Mod de preparare supa de rosii cu busuioc:

Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt. Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc. Am asteptat sa dea in clocot, mestecand din cand in cand.
Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. Am potrivit-o cu sare si piper. Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. Am gustat. Verdict: delicioasa.
Am turnat-o in farfurie si am gustat-o iar. Ei bine, desi am zis ca fara paine, a trebuit sa admit ca se simte nevoia. Stia maestrul bucatar ce stia. Asadar am pus la prajit o felie de paine pe care am maruntit-o, apoi, in supica aburinda.
Mie una mi-a placut la nebunie. Si dureaza doar zece minute sa fie gata.

supa de rosii cu busuioc

Mai multe retete delicioase pe blogul: http://casutalaurei.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de rosii cu busuioc - italian style.