ghid pentru o viaţă împlinită

Chiftelute la cuptor

Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac. Deci numai avantaje. Incercati varianta aceasta si cu siguranta nu le veti mai praji niciodata in ulei.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute la cuptor:

  • 500 gr carne tocata
  • 2 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • o lingura pesmet
  • sare si piper
  • 1 ou

Mod de preparare chiftelute la cuptor:

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.
Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.

chiftelute la cuptor

Le servim calde cu un sos dulce.
Sa aveti pofta!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute la cuptor.

Retete culinare similare