23 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare 30 share-uri

Zilele trecute am mancat in oras un cheesecake delicios. Era caldut si avea crusta delicioasa de biscuiti si piuree de fructe de padure. Am cautat si eu pe net o reteta care sa imi satisfaca pofta si am gasit-o si m-am pus pe treaba.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata si piure de fructe de padure:

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 200 g zahar praf
  • 1 plic de vanilie
  • 100 ml smantana
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata
  • putina scortisoara

Crusta:

  • 300 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 140 g unt topit
  • un varf lingurita scortisoara

Optional:

  • 200 g fructe de padure
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • ciocolata

Mod de preparare cheesecake cu ciocolata si piure de fructe de padure:

Mai intai pregatim crusta. Biscuitii i-am zdrobit cu robotul de bucatarie. Am pus biscuitii intr-un castron , am adaugat cacaoua si apoi untul topit in cuptorul cu microunde.
Am amestecat bine si am turnat compozitia intr-o forma detasabila de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Am apasat bine cu fundul unui pahar si am dat forma la rece pana cand am pregatit umplutura.
Branza de vaci am mixat-o bine cu mixerul impreuna cu zaharul praf si zaharul vanilat. Am adaugat apoi si smantana si am mai lasat 2 minute sa se amestece bine. Incorporam pe rand cate un ou pana cand compozitia devina fina. Scoatem forma de la rece si punem treisfert de compozitie peste crusta.
Intr-o cratita cu fund dublu topim ciocolata. Cand e topita adaugam treptat din compozitia ramasa si amestecam cu grija pana cand am incorporat toata compozitia. Adaugam si putina scortisoara.
Luam un pos care are prevazut un varf subtire si introducem compozitia inauntru. Posul il introducem usor in interior si formam mici gramajoare ridicand incet posul pana cand deasupra ramane ca o pata de culoare (incepem din mijloc catre exterior).
Cu grija luam tava si o introducem la cuptor, la 150 grade. In cuptor in partea de jos mai punem o tava cu apa pentru ca in cuptor sa se faca aburi. Coacem cheesecake-ul timp de o ora.
E recomandat sa il lasati in cuptor pana se raceste, eu nu am avut rabdare si dupa 20 minte l-am scos si l-am pus in geam la racit.

M-am jucat cu ciocolata si am facut fasii si am decorat deasupra.
Piureeul de fructe de padure se face foarte usor.. am pus fructele de padure intr-o craticioara pe foc alaturi de 2 linguri de zahar si 2 de apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat o lingura de amidon.
Am pus pireul peste cheescake si l-am servit cu multa pofta pentru ca e delicios.
Incercati-l!!! Chiar merita....

Pofta buna!!!

O reteta propusa de blogul biancams76.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri