20 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare 23 share-uri

O placinta atat de aromata si de pufoasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu dulceata de portocale:

Mai intai va trebuie un borcan sau doua de dulceata de coaja de portocala. Nu m-am incumetat sa fac in casa asa ceva, dar se gaseste in comert si este foarte buna.

Pentru foi (tava de aragaz): 200 ml ulei, 200 ml bors din tarate, 30 g drojdie, un praf de sare, faina cat cuprinde pt un aluat bun de intins (cca 5-600 g).

Ma simt nevoita sa precizez clar ca este vorba despre bors crud, si nu de mancarea cu aceeasi denumire.

Se pun intr-un castron uleiul, borsul, sarea si drojdia plus 500 g faina, toate la aceeasi temperatura, a camerei. Framantati aluatul si daca mai este nevoie adaugati faina cate o lingura plina, pana cand aluatul ramane destul de moale dar nu se mai lipeste nici de mana si nici de castron. Lasati-l cca 20-30 de minute sa se odihneasca acoperit cu un servet. Nu va creste, dar se va omogeniza. Nu e nevoie sa-l lasati nici la frigider si nici la caldura, ci pur si simplu pe masa, in bucatarie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Dupa ce trece timpul de odihna, impartiti coca in doua, si faceti pe o planseta presarata cu putina faina, doua foi cat tava de aragaz. Asezati prima foaie in tava (nu e nevoie sa fie unsa, este destul ulei in aluat), umpleti cu dulceata de portocale (sau orice umplutura dulce-acrisoara), acoperiti cu a doua foaie si dati la cuptor la foc potrivit aproximativ 50 de minute. Cand este gata, e usor rumena pe deasupra. Scoateti tava si lasati sa se racoreasca, dupa care puteti portiona si pudra pe deasupra.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri