O supa consistenta si extrem de gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema cu sfecla, cartofi si mere:

  • 1 sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi
  • 1 mar
  • sare
  • 2 lingurite condimente pt carne de porc
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • verdeata
  • paine prajita
  • sare
  • branza topita cu smantana

Mod de preparare supa crema cu sfecla, cartofi si mere:

Intr-o oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand fierbe apa, adaugam curatate, spalate, taiaite bucati subtiri sfecla (care fierbe mai greu, de aceea se taie subtire), ceapa, cartofii si marul, stropim cu zeama de lamaie sa nu se schimbe culoarea sfeclei. In timpul fierberii completati apa daca mai scade. Cand ingredientele sunt fierte, potrivim supa de sare, stingem focul. Spre sfarsit cand ingredientele sunt fierte adaugati condimentul pt carne de porc. Scurgem din zeama intrun bol, sau cana, apoi blenduim ingredientele, dupa care subtiem cu restul de supa. Intre timp punem la prajit paine, o rumenim pe ambele parti, o ungem cu crema de branza cu smantana, presaram verdeata tocata, taiem felia in cubulete si asezati cubuletele peste supa crema in farfurie. Daca doriti si va place, puteti adauga mai multa verdeata. Aceasta supa-crema se poate consuma si in post, fara crema de branza doar cu crutoane de paine prajita. Daca nu postiti este foarte gustoasa si cu adaos de smantana.

O reteta oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri