16 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare 24 share-uri

Pizza in forma de paine este o reteta grozava si simpla, pe care am pregatit-o dupa modelul de pull – apart bread. Ideea consta in faptul ca aluatul de paine este taiat in patrate mici care se ung cu diverse umpluturi, se suprapun in forma de turnulet si se coc in forma de paine. Umpluturile pot fi diverse: de salam, carnati, branza sarata, sos de rosii sau ierburi aromate, daca alegem varianta sarata. Insa, pull apart bread poate lua si forma de desert, daca se pregateste din aluat dulce si se umplute cu scortisoara, mere, branza dulce, dovleac sau cu lamaie si se serveste cu diverse glazuri.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pizza in forma de paine:

Aluat pizza:

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • ½ lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita zahar
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 400 g faina

Umplutura:

  • 1/ 2 cana sos tomat sau ketchup
  • piper
  • felii subtiri de salam picant – aprox.150 g,
  • 1 cana cascaval sau branza rasa

Topping:

  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi

MOD DE PREPARARE pentru pizza in forma de paine:

Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga laptele si apa in stare calduta, sarea, untul topit si adus la temperatura camerei, oul, iar la final faina. Se framanta bine cu mainile sau cu ajutorul masinii de paine. Aluatul obtinut se lasa sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul in foaie subtire, de forma dreptunghiulara. Se unge pe toata suprafata cu sosul tomat, se presara cu piper si se aseaza feliile de salam una langa alta. Deasupra se presara cascavalul ras.
Cu un cutit ascutit se taie aluatul in patrate de aprox 10 x 10 cm, care apoi se aseaza unul peste altul. Turnuletul astfel format, se aseaza culcat intr-o forma de paine, tapetata cu hartie de copt. Nu se umple integral forma, lasand loc de aprox un deget in ambele parti, pentru ca aluatul sa aiba loc sa creasca.
Se lasa painea -pizza sa mai cresca si in forma 10 minute, apoi se coace timp de 15 minute, in cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa ce au trecut cele 15 minute, painea se unge desupra cu topping-ul format din unt topit amestecat cu usturoi zdrobit, apoi se introduce din nou in cuptor, pentru inca 15-20 minute.
Pizza in forma de paine este foarte buna servita calda, dar si rece, ca o gustare rapida intre mese sau poate fi foarte buna de pus si la pachet!

Mai multe retete delicioase pe blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri