O placinta festiva, delicioasa si usoara. A fost vedeta pe masa de revelion

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu somon si spanac:

Aluatul :

  • 150 gr. branza de vaca
  • 175 faina
  • 1 galbenus
  • sare
  • 70 gr. spanac
  • 70 gr.unt

Umplutura:

  • 400 gr. somon proasapat ( doua fileuri)
  • 30 gr. stafide
  • 20ml.rom
  • doua linguri (75gr.) ricota

Mod de preparare placinta cu somon si spanac:

Pentru aluat: se amesteca in ordine faina cu untul, sare, branza, galbenusul, spanacul. Se face un aluat potrivit care se lasa la frigider 30 minute.
Se intinde pe plansa si se aseaza primul file de somon in prealabil condimentat cu sare, ricota si stafidele inmuiate in rom, urmeaza cel de-al doilea file de somon si se uneste aluatul. Se da la cuptor la 190 grade pentru 45 minute. Pofta Buna.



O reteta propusa de: felicia pasca (cfelicia2003)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri