Genul de mancare la care te gandesti in timp ce lupti cu troienele intr-o zi friguroasa de decembrie. Ceva hranitor. Ceva aromat. Cu conditia sa va placa ghimbirul. Eu una il ador.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:

  • 400 gr. morcovi
  • o lingurita ghimbir maruntit pe razatoare
  • o lingurita praf de curry
  • 200 gr. smantana
  • 2 catei de usturoi
  • putin ulei, sare piper

Mod de preparare supa de morcovi cu ghimbir:

Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute, adaugam si usturoiul. Punem si praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda, stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti. Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.

O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita, intr-un blidisel punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam cu polonicul nitica supa, mestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul in supa, saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam. Alaturi merg de minune niste crutoane crocante. Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri