ghid pentru o viaţă împlinită

Pui la cuptor cu rozmarin

Pui la cuptor fraged si gustos!

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu rozmarin:

  • un pui
  • 150 gr ciuperci
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 200 gr ficatei
  • sare, piper
  • unt
  • o punga de copt

Mod de preparare pui la cuptor cu rozmarin:

Se spala puiul, se pregateste de copt, se condimenteaza cu sare si piper sau cu orice altceva dorim. Se unge apoi cu o bucata de unt in interior.
Ficateii se fierb 10-15 minute, timp in care feliem ciupercile si usturoiul (2 catei).
Dupa ce s-au fiert ficateii, ii pasam cu furculita sau ii mixam in blender/robot, apoi ii amestecam cu ciupercile si usturoiul. Potrivim de sare si piper.
Umplem puiul cu aceasta compozitie, apoi il punem intr-o punga de copt, alaturi de 2 fire de rozmarin si felii de usturoi. Il asezam in tava si dam la cuptor pana se rumeneste, circa o ora sau mai mult. Punga o intepam cu scobitoarea.
Cand e gata, sosul format se amesteca cu o lingurita de boia dulce si 2 linguri de sos de soia si se serveste cu puiul.
Pofta buna!

pui la cuptor

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui la cuptor cu rozmarin.