ghid pentru o viaţă împlinită

Curcan la cuptor

Curcanul la cuptor a iesit muuult mai bun decat m-as fi asteptat (nu sunt mare fan curan): super-fraged si delicios!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru curcan la cuptor:

  • 8 cartofi
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 copane de curcan
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare curcan la cuptor:

Treaba s-a intamplat astfel: Alex, ajutorul meu minune, a curatat si spalat 8 cartofi mici-spre-medii. Tot el a desprins cateii unei capatani de usturoi si i-a spalat nitel.

Eu am turnat 4 linguri de ulei de masline intr-o cratita cu fundul gros, am pus 2 copane de curcan (taiate pe jumatate), le-am botezat cu 200ml apa, sare, piper, cimbru + cartofii si usturoiul, am acoperit cu un capac totul si am bagat cratita la cuptor, la 190 grade. Am uitat-o acolo timp de 1 ora, apoi am scos capacul si am mai lasat oratania la cuptor inca vreo 30 de minute, ca sa se aureasca frumos.

curcan la cuptor

Pe blogul www.leblogpiquant.com veti descoperi si alte retete delicioase.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Curcan la cuptor.