1 Decembrie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

O cina usoara in familie!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci cu mamaliguta:

  • 500 g ciuperci
  • o ceapa mica
  • 6 rosii uscate
  • 3 rosii sau 1/2 cutie de rosii cuburi
  • 3 catei de usturoi
  • pasta de ardei iute
  • oregano
  • sare si piper

Mod de preparare tocanita de ciuperci cu mamaliguta:

Spala ciupercile si taie-le felii. Incinge ulei intr-o cratita si adauga ceapa, las-o pana devine translucida; pune ciupercile, un praf de sare si piper. Caleste-le pana se rumenesc.
Spala rosiile si taie-le in sferturi. Adauga in cratita rosiile proaspete, pe cele uscate, pasta de ardei, usturoiul pisat, presara putin oregano si caleste totul pana cand scade sosul lasat de rosii.

Pentru mamaliga pune apa la fiert(1 litru) cu un praf de sare. Cand clocoteste, adauga malaiul (250 g). Fierbe mamaliga la foc mic, amesteca pana se ingroasa, apoi pune capacul si lasa sa fiarba 15 minute. Rastoarna mamaliga intr-un castron si pune tocanita de ciuperci de jur imprejur.



Pofta buna!
https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!

Participa si tu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri