ghid pentru o viaţă împlinită

Pulpa de porc aromata

Deliciul unei mese festive

Timp de preparare: 240 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:

  • 1 bucata pupla de porc de cca 1,5 kg
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita de piper si sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita verdeturi italiene
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 800 g cartofi pentru garnitura

Mod de preparare pulpa de porc aromata:

Spalam bucata de carne si o uscam putin cu servetelul de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si usturoi in fiecare.
Separat, punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna ca sa se amestece aromele. Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si spre final o lasam descoprita ca sa isi faca crusta.
Separat, curatam cativa cartofi(cca 800 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii stropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse .
Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.

pulpa de porc aromata

O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!

Participa si tu!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pulpa de porc aromata.