ghid pentru o viaţă împlinită

Salata de sfecla si hrean

Noi facem asa ceva la inceputul toamnei drept conserva pentru iarna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de sfecla si hrean:

  • 3-4 kg de sfecla
  • 0,5 kg hrean proaspat
  • sare
  • otet

Mod de preparare salata de sfecla si hrean:

Sfecla se spala bine si se pune la fiert cu tot cu coaja, cateva ore. Cand este bine patrunsa si deci foarte moale inclusiv in profunzime, se scurge apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se curata de coaja si apoi se da prin razatoare. Hreanul se spala, se curata si se da prin razatoare, amestecandu-se cu sfecla. Se da sare - o lingurita rasa la kg de salata, si se stropeste bine cu otet, neindoit cu apa, pentru ca daca salata are apa e foarte probabil sa mucegaiasca.
Se pune salata la borcane, se capseaza si se duc la boxa, la loc racoros.

salata de sfecla si hrean

Aceasta reteta a fost oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata de sfecla si hrean.