ghid pentru o viaţă împlinită

Friptura din pulpa de pui cu orez si salata verde

O idee delicioasa de cina in familie.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu orez si salata verde:

  • 2 pulpe pui
  • 1 buc. lamaie
  • 1 salata verde
  • 1 lingura sare
  • 2 ceasca orez bob mare
  • 1 lingura morcov taiat cubulete mici
  • 1 lingurita condiment pui

Mod de preparare friptura de pui cu orez si salata verde:

Se spala pulpa de pui, se sareaza putin se adauga si condimentul pentru pui.
Intr-o carticioara se pune putin ulei, cand s-a incins se adauga o cana de orez si 3 cani de apa. Pana incepe apa sa fiarba se curata jumatate de morcov si se taie cubulete mici sau se da pe razatoarea mica si se adauga peste compozitia din craticioara pentru a fierbe. Cand orezul incepe sa fiarba se adauga sare dupa gust.
Se pune gratarul sau tigaia tefal cu bulina rosie la incins. Pulpele de pui se unge cu putin ulei si se pune pe gratar sau tigaie.
Se lasa circa 5 min. pe prina parte, cand se intoarce pe partea cealalta se lasa doar 3 minute pentru a ramane suculenta.
Intre timp este gata si orezul. Se aseaza pe farfurie orezulsi pulpa de pui. Salata se spala se rupe bucati si se amesteca cu sare, otet si ulei.

friptura de pui cu orez si salata verde

O reteta propusa de: mariana niculae (mariana_nick)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!

Participa si tu!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Friptura din pulpa de pui cu orez si salata verde.