Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu orez si salata verde:
- 2 pulpe pui
- 1 buc. lamaie
- 1 salata verde
- 1 lingura sare
- 2 ceasca orez bob mare
- 1 lingura morcov taiat cubulete mici
- 1 lingurita condiment pui
Mod de preparare friptura de pui cu orez si salata verde:
Se spala pulpa de pui, se sareaza putin se adauga si condimentul pentru pui.
Intr-o carticioara se pune putin ulei, cand s-a incins se adauga o cana de orez si 3 cani de apa. Pana incepe apa sa fiarba se curata jumatate de morcov si se taie cubulete mici sau se da pe razatoarea mica si se adauga peste compozitia din craticioara pentru a fierbe. Cand orezul incepe sa fiarba se adauga sare dupa gust.
Se pune gratarul sau tigaia tefal cu bulina rosie la incins. Pulpele de pui se unge cu putin ulei si se pune pe gratar sau tigaie.
Se lasa circa 5 min. pe prina parte, cand se intoarce pe partea cealalta se lasa doar 3 minute pentru a ramane suculenta.
Intre timp este gata si orezul. Se aseaza pe farfurie orezulsi pulpa de pui. Salata se spala se rupe bucati si se amesteca cu sare, otet si ulei.
O reteta propusa de: mariana niculae (mariana_nick)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor