Daca doriti sa serviti, cu adevarat, o tartina cu pate, va ispitesc cu urmatoarea reteta exceptionala!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pate de pui

  • 600 g ficatei de pui
  • 250 ml vin alb
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • nucsoara
  • sare si piper

Mod de preparare pate de pui:

Spala ficateii, curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul. Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul, presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc, pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit, zdrobeste totul cu blenderul, incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .



Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri