2 / 5

Radacinoase de la cuptor

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare penturu legume la cuptor:

 1 cartof dulce, 2 buc. pastarnac, 2 morcovi, 2 napi, bucati de dovleac, 2 cepe, 1 capatana usturoi, ulei sau grasime animala, sare, piper, ierburi: rozmarin, cimbru, salvie

Preparare: Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari. Radacinoasele subtiri le lasam intregi. Din grasime sare si piper facem un sos in care trecem toate legumele, pe care apoi, le rasturnam pe o foaie de copt in cuptor.
Taiem capatana de usturoi pe jumatate, lasand usturoiul necuratat. Il punem in tava cu taietura in jos. Presaram cu ierburi aromate si dam la cuptor 20-30 minute pana totul se rumeneste si miroase bine de tot.
La jumatatea timpului amestecam iar in tava, ca sa se rumeneasca pe ambele parti.

Sfat: orice combinatie de legume este castigatoare. La sfarsit, stoarceti usturoiul copt peste legume pentru un plus de savoare.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri