8 Noiembrie 2012 publicat în Retete culinare 19 share-uri

O prajitura de toamna cu fructe aromate cu o textura umeda si placuta. Usoara, economa si perfecta pentru o dupa-masa friguroasa de toamna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu pere si gutui:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • suc + pulpa de la o jumatate de portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 gutuie
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru uns tava: o lingura unt si faina

Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare prajitura cu pere si gutui:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.
Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.
Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri