Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de dovleac:
- 400g dovleac
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 600 ml lapte
- 100 g zahar brun - puteti folosi miere
- 1-2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita ienibahar macinat
- care 0.5 lingurita nuscoara, piper alb, ghimbir, cardamom
- oprional - 100 g biscuiti digestivi
Mod de preparare inghetata de dovleac:
Curatam dovleacul si il dam pe razatoare. Il calim intr-o tigaie antiaderenta cu 2-3 linguri de zahar, pana se inmoaie, cam vreo 10 minute. Cand se raceste, cu ajutorul piciorului vertical, il pasam si il avem pregatit pentru ce va urma.
Amestecam laptele cu smantana de frisca, condimentele si zaharul. Daca folositi miere, nu o adaugati inca. Punem la fiert, la foc mic, amestecand mereu pana incepe sa faca bule pe margine. Luam repede de pe foc si turnam in alt vas. Asteptam sa se racoreasca. Daca ati optat pentru miere, acum este momentul sa o dizolvati in compozitia calduta. Incorporam si dovleacul pasat. Cand s-a racit complet, punem la congelator, iar la fiecare ora o pasam cu o furculita sau cu piciorul vertical, pentru a sparge cristalele de gheata.
Dupa vreo 3 operatiuni de acest gen, adaugam biscutii rupti in bucati mari si ii amestecam in inghetata. Lasam la concelator pana se intareste si avem o inghetata aromata ca o placinta, cu bucatele crocante de biscuite.
Pentru a descoperi si alte retete interesante vizitati blogul furnicuti.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie