Tortul l-am facut cu crema de protocale, pentru ca, mie, iubirea asta dintre Zeul Ciocolata si Zana Portocala, mi se pare magica si irezistibila, la asemenea vraja a gustului nu prea poti rezista. Dar daca sunteti imuni la vrajile din noaptea de Halloween, puteti realiza tortul cu crema din dovleac, chiar.

Eu l-am descantat la ceas de taina, sa bucure ochii, inimile si mai ales gustul celor care il vad si l-am menit sa alunge relele din calea celor ce poftesc la el, il adulmeca sau mananca o felie, fara sa lase nicio faramitura in urma lor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort de Halloween:

Blat:

  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • o lingura plina cu cacao
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de lapte
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • o lingurita de praf de copt
  • 5 linguri pline cu faina

Crema:

  • 200 g unt
  • coaja de la o portocala mare
  • 4 linguri de zahar pudra
  • esenta de portocale (optional)
  • colorant alimentar portocaliu

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • plus zeama de la o portocala

Decor:

  • 200 ml frisca batuta
  • 50 g cicocolata cu 85% cacao
  • putin unt
  • codita de la un ardei gras mare sau gogosar

Mod de preparare tort de Halloween:

Blatul se face ca un pandispan: albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul, laptele, aromele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se toarna compozitia in doua forme, una de 20-22 cm diametru si alta de cel mult 10 cm diametru. Se coc la foc moderat pana trec testul scobitorii.

Crema: untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul pudra, la care se adauga coaja rasa de portocala. Daca vreti o aroma si mai puternica, puteti adauga si niste esenta de portocala. Pentru o culoare mai intensa este nevoie de un varf de cutit de colorant, diluat intr-o lingurita de zeama de portocala.

Siropul: se fierbe apa cu zaharul si dupa ce se mai racoreste, se adauga zeama de portocala.

Asamblarea: fiecare din cele doua blaturi de taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umplu cu crema de portocale, in asa fel incat sa mai ramana o lingura plina din ea. Blaturile care formeaza tortuletul mai mare se pun pe platou si se acopera peste tot cu un strat de frisca. Intr-o parte a tortului se aseaza tortuletul mic si se acopera cu lingura de crema ramasa, in asa fel incat sa inchipuie un dovleac. In varful acestuia se infige codita unui ardei gras mare sau a unui gogosar.

Ciocolata se topeste pe foc mic cu o lingurita de unt si eventual cu 2 lingurite de lapte. Cand incepe sa fiarba se inchide focul si dupa ce se mai racoreste putin, se umple o seringa sterila, fara ac, cu ciocolata topita si se decoreaza dovleacul si tortul cu paianjeni si panze de paianjeni. Panza mai mare am desenat-o mai intai, cu ciocolata, pe o bucata de hartie de copt, lasata apoi la frigider sa se intareasca perfect, apoi am desprins-o cu grija si am sprijinit-o de tort. Se lasa tortul minim 4 ore la rece apoi se portioneaza si se serveste.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri