3 / 5

Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Dificultate: redus

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu nuca, portocala si ciocolata:

  • 250 gr margarina rama sau unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr nuca macinata
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Glazura:

  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare biscuiti cu nuca, portocala si ciocolata:

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala. Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.

Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade). Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.
Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.
Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri