ghid pentru o viaţă împlinită

(P) Bucatarie vesela, pas cu pas

Nu toata lumea gaseste cu usurinta puterea de a trece prin marile metamorfoze si schimbari din viata. Adesea, o astfel de revolutie nu inseamna nimic altceva decat mult zgomot pentru nimic, deoarece majoritatea planurilor raman tot o promisiune neimplinita pe care ne-am facut-o noua insine in ajunul Anului Nou. Deci, poate ca ar trebui sa ne schimbam modul de gandire si sa adoptam metoda pasilor mici, in loc de a face schimbari majore.

Un bun inceput il constituie regimul nostru alimentar. Nu e nevoie sa incercam marea cu sarea. Putem realiza acest lucru in mod treptat. De exemplu, prin introducerea a cinci portii de fructe si legume pe zi. Nimic mai mult. Consumul a cel putin 400 g de fructe si legume pe zi asigura organismului o doza zilnica de vitamine si compusi minerali. Si acest lucru e de ajuns ca sa va simtiti mai bine.

La micul dejun, nu uita de rosie. La gustarea dinaintea pranzului rontaie un mar. Pentru masa de pranz pregateste-ti in plus o salata greceasca. Ca gustare de dupa-amiaza serveste cateva prune sau un pumn de zmeura, iar la cina pregateste niste sandvisuri mici din legume. Suna delicios, nu? Pur si simplu adauga la fiecare masa o portie de legume sau fructe. In timpul zilei poti, de asemenea, alege un suc - doar asigura-te ca este unul 100% natural!
Toate acestea pot fi chiar micii tai pasi pe drumul catre tinta, pentru a simti o schimbare in bine si a te rupe de o bucatarie grea, de tip traditional.

Legumele si fructele constituie pentru organismul nostru o sursa naturala indispensabila de vitamine din diferite grupe. Mai mult decat atat, legumele si fructele sunt usor accesibile, simplu de preparat si foarte apetisante.

Salata de vitamine rapida
Ingrediente pentru 2 portii:

- salata iceberg (o jumatate de capatana)
- 1 rosie mare
- 2 castraveti proaspeti
- o jumatate de ceapa rosie
- 3 crengute de busuioc proaspat

Sos: 2-3 linguri de ulei de masline extra virgin, condimente din plante uscate (de pilda oregano), sare, piper, o lingura de suc de lamaie.
Se amesteca ingredientele pentru sos , care se pune deoparte pentru cateva minute.
Se rupe salata in bucati, se adauga castravetii taiati felii, rosia si ceapa. Se toarna sosul peste toate legumele si se presara cu frunze de busuioc. Gata de servit!

Mai multe idei vei gasi pe www.5pentrusanatate.ro
Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases. Report of a Joint WHO/FAO Expert Consultation, Geneva, World Health Organization, 2003.
Joint FAO/WHO Workshop on Fruit and Vegetables for Health (2004 : Kobe, Japan). Fruit and vegetables for health.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului (P) Bucatarie vesela, pas cu pas.