Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan,o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura Greta garbo:

Blat:

  • 1/2 kg de faina
  • 200 g unt
  • 2 oua intregi
  • 250 g smanatana groasa
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
  • 400 g nuci macinate
  • 200 g zahar

Decor:

  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt

Mod de preparare prajitura Greta Garbo:

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand si amestec bine cu mixerul. S-a turnat si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute.
Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.
Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.
Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava. Procedand asa, foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava. Se intinde destul de usor.
Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos. Impartim in 3 parti egale.
Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie si tot asa pana la ultima care ramane curata.
Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.
Portionam si servim.

DELICIOASA SI FRAGEDA!

Pofta buna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!


Aceasta reteta v-a fost recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri