Reteta asta este in egala masura de vara si de toamna – iarna, ba chiar e si de post daca inlocuiti untul cu margarina. Si se prepara foarte repede.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prune cu topping crocant:

  • 6 prune foarte coapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 100 ml suc de portocale
  • o lingurita scortisoara

Pentru topping:

  • 75 gr unt
  • 150 gr. faina
  • 2 linguri zahar brun
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 50 gr. fulgi de migdale

Mod de preparare prune cu topping crocant:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in patru. Le asezam intr-o craticioara, adaugand peste ele zaharul (eu n-am avut brun asa ca am pus din cel normal dar ceva mai putin), sucul de portocale si scortisoara, le mestecam bine si le punem pe foc pana cand se topeste zaharul.

Pregatim patru vase mici termorezistente si impartim compozitia de prune egal intre ele. Eu m-am lacomit si mi-am pus numai si numai mie intr-un pahar inalt termorezistent, singurul de altfel care il am, avantaj – e elegant, dezavantaj, incape mai putin toping decat intr-o forma cu gura mai mare.
Incingem cuptorul la 180 grade C. Daca aveti aparat cu microunde (ca mine), il puteti folosi si scapati de caldura cuptorului in ditamai luna august. In alt anotimp poate fi chiar placut sa aprinzi cuptorul pentru asa desert ce raspandeste in casa arome fructate.
Pregatim foarte usor si toppingul: amestecam faina si untul pana rezulta un…aluat mai sfaramicios. Adaugam zaharul si fulgii de ovaz si de migdale (daca avem).

Presaram acest …amestec deasupra prunelor si totulse baga la cuptor cam 20 – 25 de minute pana cand devine aluatul de deasupra crocant si capata o nuanta usor rumena. Eu n-am avut rabdare atata sa astept dar chiar si nerumena si doar usor crispy dulcegareala asta mi-a placut foarte mult.OKAsa ca mi-am mai facut o tura a doua zi. Hehe, sa-mi fie de bine!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri