ghid pentru o viaţă împlinită

Friptura de curcan cu ardei

Din ciclul "mancare cu doar un vas murdar" deci o bucatareasa multumita, avem o reteta care implica minim de efort, minim de vase si minim de timp stat in bucatarie. Foarte potrivita si pentru novicii in ale bucatariei, aceasta friptura are o aroma minunata de ardei copt, asa ca fanii genului, printre care ma numar, vor fi incantati.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu ardei:

Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem ce avem de facut.
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:

  • 650 g pulpa dezosata de curcan
  • 2-3 cartofi (cam 200g)
  • 2 ardei grasi (sau capia) - cam 350g
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare, piper
  • 2 linguri de ulei (optional)

Mod de preparare friptura de curcan cu ardei:

Incepem prin a curata cartofii si ardeii. Ii taiem pe toti in sferturi, sau mai marunt daca sunt prea mari bucatile. Asezam legumele in tava, eventual unsa cu ulei, presaram sare, piper, cimbru, pasta de ardei dizolvata in jumatate de pahar de apa. Aruncam pe acolo si cateii de usturoi putin zdrobiti cu lama cutitului, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 200 de grade cam 15 minute.
Cat timp se incalzesc legumele, taiem carnea bucati potrivite si le condimentam cu sare, piper si cimbru.
Punem si carnea in tava si mai lasam vreo 15-20 minute cu capac, apoi inca vreo 10-15 minute sa se rumeneasca. Desigur, verificati daca pe parcurs mai e nevoie de putina apa, ca sa nu scada tot sosul.
Cand friptura e gata, aruncam cateii de usturoi si servim aceasta bunatate care are aproximativ 135 calorii la 100 de grame.

friptura de curcan cu ardei

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Friptura de curcan cu ardei.