9 Octombrie 2012 publicat în Retete culinare 27 share-uri

Eu o fac asa pentru ca este varianta mult mai sanatoasa. Mama spala buchetelele de conopida , le usuca si apoi le prajeste in ulei incins pana se rumenesc usor, restul retetei e identic . Ca si gust...clar as prefera varianta prajita, este mult mai savuroasa, mai ales daca adaugi si putin carne in preparat, dar..este de preferat sa ne gandim la sanatate si silueta mai intai si mai apoi la restul, voi sunteti liberi sa incercati ambele moduri de preparare si sa deliberati la final ce si cum.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de conopida cu sos de rosii:

  • 1 conopida mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura faina
  • 6 rosii mari
  • 1/2 lingurita zahar
  • piper,sare,oregano,busuioc
  • patrunjel si marar tocat

Mod de preparare mancare de conopida cu sos de rosii:

Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga bine de apa. *O alta varianta este prepararea acestui fel cu buchetelele de conopide trase putin in tigaie.
Dupa ce le-ati spalat, se lasa la scurs si apoi se prajesc foarte putin in ulei, se scot pe servetele absorbante. Daca adaugati si carne, de preferinta pulpa/ piept ( pui sau porc), se prajeste si aceasta pe ambele parti.
Ceapa taiata marunt se prajeste intr-o cratita cu uleiul infierbintat, pana se moaie putin, se adauga faina si se lasa sa se prajească putin.
Se stinge cu o ceasca de apa, se adauga zaharul, sarea si rosiile curatate de pielite si seminte si taiate in bucati mici.
Dupa ce a dat un clocot, doua, se adauga conopida ( oparita sau prajita, si carnea daca este cazul) si verdeata si se lasa sa fiarba incet acoperit.
Se condimenteaza si se presara verdeata proaspat tocata.
Mancarea trebuie sa fie scazuta si se poate servi calda sau rece.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

O reteta oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri