De fiecare data cand ajung la ai mei la tara trebuie sa fac ceva bun. De data aceasta am ales o tarta simpla cu pere din gradina si cu budinca de vanilie. O combinatie tare buna mai ales daca punem si scortisoara care ii da o aroma deosebita. Nimic mai frumos dimineata decat o cana de cappuccino si o prajitura de casa servite in aer liber.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu pere si budinca de vanilie:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar - aprox 150 gr
  • 14 linguri faina - aprox 250 gr
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 pere coapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • Zahar pudra pt pudrat

Mod de preparare tarta cu pere si budinca de vanilie:

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.
Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.

Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.

Pe blogul timeaioo.blogspot.ro veti descoperi o multime de alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri