ghid pentru o viaţă împlinită

Rondele de rechin cu relish de rosii

Rechinul... ce ati zice daca in loc sa ne manance el pe noi, il savuram noi pe el ?

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rondele de rechin cu relish de rosii:

  • 4 rondele de rechin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei de masline

Ingrediente pentru relish de rosii:

  • 250 g rosii cherry coapte, taiate in sferturi
  • 4 cepe verzi, curatate si tocate
  • 1 lingurita de zahar tos
  • otet de vin alb pentru stropit
  • cimbru
  • patrunjel

Mod de preparare rondele de rechin cu relish de rosii:

Relish-ul consta in bucati de legume (mai rar fructe) gatite intr-un sos care se adauga peste diverse preparate din carne. Este confundat deseori cu chutney-ul dar nu este acelasi lucru. Relish-ul se gateste, in timp ce chutney-ul se adauga peste preparate in stare aproape cruda.

Mod de preparare rondele de rechin:

Se spala pestele, se usuca cu un prosop de bucatarie, se sareaza si se condimenteaza.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si punem pestele la prajit, la foc mic, pe ambele parti pana se rumeneste usor.
Carnea este foarte suculenta si aromata.

Mod de preparare relish:

Adauga in tigaie curata 1 lingura de ulei de masline si caleste rosiile si ceapa verde timp de un minut. Pune zaharul si stropeste cu otet de vin. Lasa tigaia la foc mare un minut sau doua, pana se evapora otetul si rosiile se inmoaie putin, dar isi pastreaza forma.
Adauga patrunjel, cimbru si asezoneaza bine.

Pune fileurile de peste,pe farfurii calde si serveste cu sosul de rosii.

Delicios !

rondele de rechin

Pofta buna.

O reteta oferita de blogul http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rondele de rechin cu relish de rosii.