ghid pentru o viaţă împlinită

Supa crema de dovleac

O supa crema frantuzeasca. Dovleacul- elixirul vietii va va da putere !


Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac:

  • 600 g dovleac, fara coaja sau seminte
  • 250 g cartofi
  • 200 ml smanatana
  • 1 litru de apa
  • 1 ceapa
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de chilli

Mod de preparare supa crema de dovleac:

Taiati dovleacul, cartofii si ceapa in bucati, adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor), sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.
Amestecati totul, cu ajutorul unui blender, cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.
Turnati in boluri, punand in fiecare si o cantitate de smantana. Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor, de cateva ori, cu coada unei linguri.

Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.

Citeste si:

Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos, delicios, deosebit...

supa de dovleac

Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Supa crema de dovleac

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

Astazi pe Garbo