Gulas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti. Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulas veritabil de cate ori trec prin Ungaria. Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gulas de porc:

  • 300 gr pulpa porc
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 10 cartofi mari sau 15 potriviti
  • 1 lingurita paprika rosie dulce
  • 1/2 lingurita paprika iute
  • 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas)
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita marar
  • 1 lingurita sare mare
  • 1/4 lingurita piper

Mod de preparare gulas de porc:

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.
Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete. Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi. Lasam la fiert la foc mic inca 30 min. La final adaugam si patrunjel tocat. Luam de pe foc si servim cald.

Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.
Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas....serviti cu incredere :).

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri