Mereu mi-au placut combinatiile de carne si fructe, iar aceasta varianta de porc cu prune vine sa imi intareasca convingerea ca savoarea fructelor este condimentul perfect pentru carne.

Pentru aceasta reteta am folosit o bucata de muschi de porc taiat cubulete, dar puteti si sa il lasati intreg si sa il taiati ulterior. Totusi, pentru aceasta varianta, va sfatuiesc ca dupa ce il treceti prin tigaie sa il dati la cuptor pentru a se patrunde carnea.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru porc cu prune si usturoi:

  • muschi de porc
  • 4-5 prune
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita
  • cimbru
  • sare, piper
  • ulei

Mod de preparare porc cu prune si usturoi:

Condimentati carnea si puneti-o in tigaia cu ulei incins. Tineti tigaia pe foc pana carnea e rumenita si gatita.

Scoateti bucatile de carne si in untura ramasa gatiti prunele taiate in jumatate si cu fata in jos, alaturi de usturoiul tocat si cimbrul.
Cand s-au inmuiat prunele si s-a format un sos aromat in tigaie, undeva in jur de 10 minute, turnati totul peste carnea de porc si serviti alaturi de garnitura dorita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri