Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat:
- 3 pere mari
- 200 gr ricotta
- 30 grame ghimbir confiat
- 30 gr stafide
- 1 lingura esenta rom
- 2 linguri miere
Mod de preparare pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat:
Taiem perele in sferturi. Facem o scobitura in fiecare.Perele trebuie sa fie coapte dar tari .
Punem ghimbirul confiat la inmuiat in 50 ml apa fiarta. Siropul obtinut il amestecam cu 1 lingura miere. Glazuram cu el perele. Le punem pe grillul incins, cate un minut pe fiecare parte. Amestecam ricotta cu mierea de albine, ghimbirul taiat cubulete si stafidele umflate in rom. Omogenizam si umplem perele cu el. Punem din nou pe gratar circa doua minute .Stropim cu siropul care se formeaza. Lasam cateva minute sa se racoreasca , punem pe un platou, decoram cu frunzulite de menta sau busuioc si servim.
O reteta propusa de blogul caietulcuretete.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor