ghid pentru o viaţă împlinită

Pastrav imbracat in bacon

Exista multe moduri de a pregati acest peste............traditional adica prajit ,acompaniat de mamaliguta si mujdei de usturoi,pe gratar, la aburi sau la cuptor.Eu am ales de data aceasta varianta la cuptor ,"imbracat" in bacon. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav la cuptor:

  • 4 bucati de pastrav
  • 20 de felii de bacon feliate subtire
  • 3-4 catei de usturoi
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • marar verde.
  • sare
  • piper

Mod de preparare pastrav la cuptor:

"Confectionam" o maioneza de usturoi din usturoiul zdrobit peste care adaugam putina sare, apoi ulei de masline si zeama de lamaie. Amestecam bine pentru o buna omogenizare si potrivim de sare si piper.
Pestele curatat, spalat si scurs il ungem bine, bine atat la exterior cat si pe interior cu acest amestec. "Imbracam" fiecare bucata de peste cu felii de bacon de la cap pana la coada (eu am folosit cate 5 felii de bacon pentru fiecare bucata de peste in parte) .Asezam bucatile de peste pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si dam la cuptor la foc potrivit. Tinem pana cand pestele este bine facut iar baconul frumos rumenit.
Am servit alaturi de o garnitura cu 2 feluri de cartofi: cartofi aurii si cartofi la cuptor. Asezonam cu marar verde.

pastrav la cuptor

O reteta oferita de blogul mmihalache.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pastrav imbracat in bacon.