Pentru duminica aceasta va propun un cordon bleu din piept de pui. Foarte simplu de facut si sincer vroiam o schimbare ca m-am cam saturat de traditionalele snitele date prin ou.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cordon bleu din piept de pui si cartofi la tigaie:

  • 1 piept de pui mare
  • cateva felii de sunca
  • cascaval
  • 1 ou
  • putina faina
  • pesmet
  • sare, piper.
  • cartofi fierti
  • 2 linguri ulei masline
  • condiment pentru cartofi
  • 2 linguri parmezan

Mod de preparare cordon bleu:

Procedeul e foarte simplu, pieptul de pui l-am taiat pe lungime si am scos 4 bucati din el. Le-am batut putin si le-am condimentat cu sare si piper. Pe el am pus cate 2 bucati de sunca si 2 bucati de cascaval.
Am rulat strans si m-am ajutat si de cateva scobitori.
Am dat apoi rulourile mai intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.
Le-am pus la prajit la foc mic pana cand s-au atruns bine (mie imi plac mai crocante asa ca le-am lasat mai mult)
Intre timp am pregatit si garnitura (preluata de la Adi Hadean).. si binenteles imbunatatita. Cartofii fierti in prealabil, i-am taiat in rondele mai groase si le-am pus sa se prajeasca putin intr-o tigaie antiaderenta in care am pus 2 linguri de ulei.
I-am condimentat cu condimente pentru cartofi (rasnita Konany) iar cand s-au rumenit i-am scos afara si i-am asezat pe farfurie si am presarat parmezan.
Langa am pregatit o salata de rucola pe care am pus putina sare si cativa stropi de otet balsamic.
Foarte buna aceasta combinatie, rulourile au fost minunate, la fel si cartofii si salata.
Noua ne-a placut mult asa ca voi mai face cu siguranta aceasta reteta.
Incercati-o, nu veti regreta.....

Pofta buna!!!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul biancams76.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri