24 Martie 2014 publicat în Retete culinare 17 share-uri

Nici o masa fara peste. Reclama este veche, placerea de a servi peste este pentru mine si familia mea, aproape permanenta, numai retetele sunt noi, incercand noi si noi ingrediente.

Dificultate: redusa

Ingrediente de trebuinta in reteta: un crap romanesc, proaspat de 1,5-2 Kg, ceapa uscata, usturoi, ardei gras, radacini de morcov, pastarnac, telina, patrunjel; lamai, portocale, ardei iute, sare grunjoasa, piper boabe, cimbru, ulei de masline, verdeata (patrunjel si marar).

Mod de preparare crap cu legume, lamai si portocale la cuptor:

Pestele se curata de solzi si la interior. Se spala in apa rece si se lasa la scurs. Legumele se taie fin, in fasii subtiri si se calesc in ulei de masline, pana se moaie putin, fara a se rumeni. Legumele se asezoneaza dupa gust, cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat. Se rade deasupra legumelor calite, coaja de lamaie si coaja de portocale. Se presara verdeata tocata marunt. Portocalele si lamaile se decojesc folosind un cutit bine ascutit, pana se ajunge la miezul fructului. Coaja alba a citricelor este amara si altereaza gustul preparatului.

Portocalele si lamaile se taie felii subtiri. Se unge o tava din inox cu ulei de masline, din belsug. Se aseaza felii de lamai si felii de portocale, pe fundul tavii din inox. Deasupra feliilor de citrice se pune jumatate din amestecul de legume calite. Cu restul de legume se umple pestele. Pestele umplut cu legume calite se aseaza pe patul de legume si felii de citrice. Pe peste se pun felii subtiri de lamai si de portocale.

Nu va zgarciti ! Se toarna ulei de masline peste feliile de citrice. Uleiul de masline este sanatos pentru organism si da gust bun la preparatele din peste.

In tava, se adauga o ramurica de cimbru verde si o ramurica de rozmarin verde, boabe de piper si o frunza de dafin.

Secretul retetei ! Tava se acopera cu o hartie de copt, umezita cu apa rece. Apa din hartia de copt se va vaporiza in timpul coacerii si pestele se va inabusi, pastrand toate gusturile legumelor atat in interiorul pestelui cat si la exterior. Sucul citricelor va aromatiza preparatul infierbantat, inobilandu-i gustul cu savoarea citricelor.

Tava de inox se introduce in cuptorul incins al aragazului, la foc mare pentru 20-25 de minute (dupa marimea pestelui).

Se lasa tava in cuptor, descoperita, pentru 3 minute, timp in care pestele se va rumeni usor. Sosul format va invalui pestele.

Pestele se serveste cald, cu garnitura de legume.

Pentru a descoperi si alte retete minunata va invitam pe blogul despremancare.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri