Atat de pufoase incat se topesc in gura si dispar instant de pe masa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cupcakes pufoase:

  • 8 albusuri
  • 80 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
  • 60 ml apa
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie

Pentru icingul de bezea:

  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa
  • esenta de vanilie

Mod de preparare cupcakes pufoase:

Cum va spuneam, am folosit albusuri congelate, pe care le-am lasat sa se decongeleze incet in frigider. Pentru cupcakes mixamalbusurile cu apa si esenta de vanilie pana cand se formeaza spuma. Adaugam zaharul tos, rar, lingura cu lingura, mixand la viteza mai mare. Nu mai amestecati daca spuma devine lucioasa.
Cernem faina si zaharul pudra si le amestecam cu zaharul vanilat si praful de copt. Incorporam in albusuri ingredientele uscate, in doua transe, mixand putin dupa fiecare. La final adaugam si coaja de lamaie.

Turnam compozitia in formele de silicon si dam la cuptor cam 15 - 20 de minute, pana se rumenesc. Daca nu aveti forme de silicon si folositi unele de hartie sau tave de muffins, ungeti formele cu ulei. Fiindca din compozitie lipseste cu desavarsire grasimea, riscati ca muffins-urile sa fie greu de scos din forme pentru ca se lipesc. Lasam cupcakes-urile sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Pregatim icingul de bezea dupa cum urmeaza: dizolvam zaharul in apa si le fierbem 5-8 minute, pana obtinem un sirop. Batem albusurile cu esenta de vanilie pana obtinem o spuma moale. Turnam siropul fierbinte peste albusuri mixandla viteza mai mare pana obtinem o spuma delicioasa.

Ornam cupcakes-urile cu icingul de bezea.

O reteta oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri